top of page

אומנות האירוח :עצות שימושיות למארח האולטימיטיבי

אמנם עכשיו לא כל כך ניתן לארח ולהתארח בימי קורונה, אבל גם בשביל תקווה לעתיד,וגם כי בסופו של דבר אנחנו נחזור לזה, להלן כמה טיפים לאלו שביננו יארחו בעתיד וירצו שהאירועים שלהם ייזכרו לעד לא רק  בגלל האוכל, אלא בזכות הכנסת האורחים שלהם. (גם לאורחים יש חלק בזה אבל זה סיפור למאמר אחר). יש לציין שהמאמר מתייחס הפעם לאירוח ביתי.

באופן כללי, לארח אנשים בבית שלנו זה אומר לשדר חיוביות דרך מחוות ומתן תשומת לב שייתנו להם תחושה של להרגיש בנוח ושמתקבלים בברכה תחת קורת גגנו.

לארח ולהשתתף בארוחה אין אומר שיש רק להכין אוכל אלא זה אמצעי ליצור ולשמר קשרים בינאישיים ולייצר חוויה בינאישית חיובית בין הבריות.

לפי אנתלם בריאן סברן (Anthelme Brillat-Savarin) שהיה פוליטקאי ואיש קולינריה צרפתי מהמאה  ה-18 "להזמין מישהו זה להיות אחראי על האושר שלו בזמן שהוא נמצא תחת קורת הגג שלנו"

להלן מספר סעיפים שיעזרו לנו להביא לאושר הזה:

לבוש ומצב רוח- זה יישמע מובן מאליו אך חשוב לזכור את הדבר הבא: למרות שעדיין נמצאים תחת קורת הגג שלנו אין אומר שמקבלים את האורחים בלבוש ביתי רגיל (זה אומר פיג'מה, נעלי בית ועוד) וגם לא להראות שאין מצב רוח ועייפות. יש לזכור האורח עשה מאמצים והתכונן למפגש ביניכם כך שגם עליכם להראות שעשיתם אותו מאמץ לפחות. כי אם לא , כל מה שבישלתם לא יעזור והרושם מהמפגש לא יהיה חיובי.

הרכב המוזמנים- יש להתאים המוזמנים לאירוע, כלומר, עד כמה שניתן, להזמין אנשים חברותיים שאוהבים להנות, לא מוטרדים מהעבודה, בעלי רקע ותחומי עניין מגוונים, על מנת שתהיה אינטראקציה מעניינת. יש לסייג, בערב רשמי, בתור המארחים, עלינו לנווט את נושאי השיחה שלא יגלשו לנושאים שנויים במחלוקת שעלולים להביא לריבים ולאי נעימות כמו: פוליטיקה, דת, כסף ומחלות (פרט לקורונה כי בו נודה בזה אי אפשר להתחמק מהנושא).

אווירה- האווירה צריכה להיות מזמינה, באמצעות תאורה לא חזקה מידי, שיהיו נרות, פרחים ושאר דברים שיגרמו לבית להיות נעים לעין, ומשדר תחושת חמימות. מארח טוב צריך להביא לכך שהאורחים שלו , לא משנה אם מדובר באורחים חדשים או חברים ותיקים, להרגיש תחושה נעימה ושהם מתקבלים בברכה. אז קודם כל יש לחמם אווירה ולשבור את הקרח עם אפריטיף בדמות של יין או קוקטייל כלשהו ליד נשנושים כאלה ואחרים שגם יפתחו על הדרך את התאבון. כמובן להוסיף מוזיקת רקע, כך שיש להכין פלייליסט מראש או לחפש אחד כזה (לא חסר איפה היום). יש לעודד לשים את הטלפון בצד או על שקט, העולם לא יקרוס אם כמה שעות כולם יהיו בלי.

הארוחה עצמה- לא משנה אם מדובר בארוחת ערב בישיבה או בופה בעמידה- השולחן הוא הדמות הראשית והוא מקרין עליכם. אין זה הכרחי להוציא כוסות קריסטל או להשתמש בסרביסים הכי יקרים, אבל כן חשוב לדאוג לכל הפרטים הקטנים (במאמר אחר אפרט) על מנת שייתן את האפקט החיובי. חשוב לדאוג לנושא של הסידור שיתאים לתפריט שיהיה מעורר תיאבון.רצוי להכין משהו שמכירים ואוהבים על מנת שלא יהיו נפילות, אירוח של אנשים זה לא זמן לניסויים של דברים חדשים. מעבר לכך צריך להכין חלק מהתפריט גם יום לפני על מנת שלא יהיה מצב של היעדרות מהשולחן בשביל ללכת למטבח, ושיהיה אפשר להנות מהאורחים עצמם. תמיד להציע גם יין אדום וגם יין לבן לא משנה מה התפריט עצמו, שכן לכל אחד יש העדפות שעלולות להיות קשיחות. תמיד  לברר מראש אם יש מישהו אלרגי או עם העדפות ספציפיות (צמחונות או טבעונות למשל). אם הצלחות ריקות, הבטן מלאה והצחוקים ממלאים את החלל אז כנראה שעשיתם עבודה טובה.

זה על קצה המזלג כמה טיפים. במאמר הבא אדבר על הצד של האורחים כי בסופו של יום, אירוח טוב מורכב מהרמוניה של שני הצדדים ועל מנת שהוא יהיה שלם גם האורחים צריכים לדעת מספר דברים של עשה ואל. אז עד הפעם הבאה...

bottom of page