top of page

אומנות האירוח :צד אורח- עשה ואל תעשה

במאמר הקודם פירטטתי את מה שמארגן האירוח צריך לעשות. במאמר זה ארחיב על הצד השני של משוואת האירוח ואלו הם האורחים. להם יש חלק חשוב בהצלחת האירוח ובמאמר זה אציין איך יש לנהוג כאורחים כמו שצריך, על מנת שככאלה נוכל להיות מוזמנים שוב. אני אציין את כל המרכיבים המביאים לתוצאה של אירוע נפלא בצורה של עשה ואל תעשה.

מתנה-על פי הגלטאו (תורת הנמוסים והאירוח האיטלקי) גם הצד המתארח יש לו חלק בהצלחת הערב. על מנת להראות הכרת תודה על ההזמנה יש להביא מתנה כלשהי למי שהואיל בטובו להזמין אותנו. בכל זאת מזמינים אותנו לתוך הבית, כלומר לתוך מרחב אישי כך שמבור באקט אינטימי. כך שאין לבוא בידיים ריקות, להלן אפשריות : עציץ, פרחים בקבוק יין, או קינוח (לאחר קבלת אישור מהמארחים שכן יכול להיות דאגו כבר לכך.)

דיוק (הגעה בזמן)-  זה מתחיל בשלב ההזמנה כבר, יש לתת אישור כמה שיותר מהר ולא לחכות לרגע האחרון על מנת לאשר הגעה. מיותר לציין שאין להגיע מאוחר ואם כבר מאחרים אז לא יותר מרבע שעה כי אחרת זה אומר משהו לא טוב. מצד שני חשוב לציין שאין להקדים, שכן המארח מתזמן את האירוע לשעה הזאת, אחרת הוא יכול להיות עדיין במקלחת או חצי לבוש ולא מוכן כמו שצריך. האידיאלי זה להתריע מראש לפני שמגיעים על מנת שהמארחים יוכלו לקבל את האורחים עם דלת פתוחה (ולא עם נעלי בית למשל).

קוד לבוש- על האורח להשקיע ולא לבוא בלבוש היומיומי שלו, וגם כמובן עם מצב רוח טוב. גם עם מכירים טוב מאוד אין זה אומר שאפשר לבוא חפיף ולהעביר הלאה אלא להשקיע.

מצב רוח והתנהלותו-האורח המושלם תמיד מחויך ובמצב רוח חברותי הבא לתקשר עם אנשים ולתהמזג איתם ולפחות להיות נחמד ולהציג את עצמו. יש להמנע להתנהג בצורה סוציומטית כמו לתפוס פינה ולהיות בטלפון כל הזמן או להתעלק על המארחים ולמנוע מהם להגיע לשאר האורחים, או לתפוס את מרכז הבמה למשך יותר מידי זמן. לא לקטוע אף אחד או לסיים משפטים לאנשים אחרים. את הטלפון יש לשים על השקט או בכיס או בתיק, ולא בשום פנים ואופן על השולחן או לקפוץ שיש התרעה כזאת או אחרת. העולם לא יקרוס לתוך עצמו אם נתעלם מהטלפון למשך כמה שעות.

מחמאות- יש לתת פידבק למי שמארח ואם אהבתם את האוכל אז לבקש את המתכונים, זה יגרום תענוג למארח ויגרום לו להרגיש נפלא עם מה שהכין לכם תוך אשרור להצלחתו. ואם היה פחות טעים אז לפחות להגיד תודה על עצם האירוח וההזמנה.

זמן ללכת- יש להבין מתי לעזוב. כשהארוחה נגמרה לא אומר שמרימים את הרגליים ובורחים. יש לחוש את העיתוי של לעזוב גם אחרי הארוחה וגם אחרי שמציעים עזרה בכל הקשור לפינוי כלים מהשולחן. יש לזכור, שהמארחים צריכים עוד לסדר ולכן לא להמרח להמרח יותר מידי מהזמן.  בעיתוי הנכון של העזיבה יש לומר תודה רבה. אם העברתם ערב נעים ונהנתם יש למחרת להתקשר או לכתוב הודעה גם מספיק (אבל לא רק אימוג'ים).

bottom of page